به گزارش صدای بورس محمد علی دهقان دهنوی متولد اردیبهشت ماه ۵۷، دانش آموخته دکترای علوم اقتصادی دانشگاه تربیت مدرس و استادیار دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبایی است. رئیس جدید سازمان بورس با وجود هجمه سیاسیون به خصوص بهارستان نشینان مبنی بر غیر بورسی بودنش، آنقدرها هم که مدعیاند از بازار سرمایه دور نبوده است. وی در دوره معاونتش در وزارت اقتصاد، اقداماتی همچون طراحی لایحه افزایش سرمایه شرکتها از محل صرف سهام و دستورالعمل ثبات بازار را کلید زد و در آخرین روزهای کاریش در ساختمان باب همایون درحال تدوین لایحه ارتقای تأمین مالی کشور بود.
دهقان به تأمین مالی از بازار سرمایه معتقد است. او در مصاحبهای عنوان کرد: در کشور بار اصلی تأمین مالی بر دوش بانکها بوده است، اما اکنون انتخاب کردهایم که بازار سرمایه را بهعنوان تأمینکننده مالی اقتصاد کشور حمایت کنیم و توسعه دهیم. وی در آخرین اظهار نظر مستقیم درخصوص راهکار افتهای چندین ماهه بورس گفت: باید در ابتدا نقدشوندگی برای این بازار ایجاد و از رفتارهای هیجانی جلوگیری کنیم و ساختارهای بازار را بهنحوی اصلاح کنیم که سرمایهگذاران خرد کمتر آسیب ببینند.
همچنین استفاده از صندوقهای سرمایهگذاری املاک و مستغلات (ریت) در بازار سرمایه، اصلاح ساختارهای بازار و راه اندازی کانون سهامداران خرد به منظور ایجاد تریبونی برای آنها بازتاب دیگری از خط فکری دهقان به شمار میآید .نکته قابل توجه اینکه وی پژوهشی با عنوان«مرور ادبیات مدیریت ادغام و اکتساب در صنعت خدمات مالی» درباره ادغام داشته که خروجی آن مدلی جامع برای مدیریت فرآیند ادغام و اکتساب است.بر اساس این گزارش از سه شنبه هفته گذشته، دهقان دهنوی حکم ۳۰ ماهه خدمتش را در باقیمانده عمر ۵ ماهه دولت تدبیر و امید به عنوان مرد شماره یک سازمان بورس و اوراق بهادار گرفت و بر مسند ریاست نشست. حالا باید دید با موضوعاتی همچون مشکلات کاهش ارزش قیمت سهام، آزادسازی سهام عدالت، حاشیههای پالایش و دارایکم، اظهار نظر و دخالتهای متعدد سیاسیون و از همه مهمتر با سهامداران خشمگین این روزهای بازار سرمایه، چگونه دست وپنجه نرم میکند؟ همچنین این پرسش مطرح است که دهقان دهنوی چقدر در پیادهسازی تفکرات و برنامههایش موفق خواهد بود؟ گذشت زمان، این موضوع را مشخص خواهد کرد.
منبع: هفته نامه اطلاعات بورس شماره ۳۸۷
نظر شما